Laatste weken!
Door: elineinlissabon
Blijf op de hoogte en volg Eline
18 Juni 2012 | Portugal, Lissabon
Oeps.. weer een beetje bij ingeschoten.. En nu ga ik over 2 uurtjes al weg met taco, roadtrippen door portugal, spanje en frankrijk!
ik heb heel weinig zin om hier weg te gaan, maar natuurlijk wel heel veel zin in de vakantie!
ik hou het daarom maar een beetje kort (hoop ik) en zal niet alles beschrijven..
Het was echt een top tijd hier in Lissabon, super veel leuke mensen, veel leuke dingen gedaan, leuke bezoekers, tripjes gemaakt, veel uit geweest, lekker uiteten, door de stad gebanjerd, naar het strand geweest, filmavondjes gehouden etc.
Maar de laatste weken..
Eerst kwmen mam en hester op bezoek :) eerste middag hebben we lekker rondgelopen en in het zonnnetje gezeten. Op zaterdag zijn we met het trammetje de stad door gereden, hebben het kasteel bekeken (wat mama toch aardig spannend vond ;) en het pantheon. bij het pantheon had mama er na tien stappen in de koepel alweer genoeg van en ging ze snel weer naar 'vaste' grond.
Op zondag bracht mam verdrietig nieuws.. oma was die nacht overleden.. Het was super fijn dat mama mij dat nieuws kon bellen, inplaats van een telefoontje. toch voelde het vervelend om niet thuis te zijn.. Het was hier op moederdag (een week eerder dan in Nederland) dus ik had al een cadeautje klaar liggen en kaarsjes bij mams bord gezet. dat liep dus even anders.. Die dag wel een fijne dag gehad in belem, het was heerlijk weer, we hebben veel lekker in het zonnetje gezeten. wat nieuw was voor mij is dat we een boottocht hebben gemaakt van belem naar centrum lissabon, leuk om de stad van de andere kant te zien. Die avond heb ik gelijk met ticket naar huis geboekt..
De volgende dag zijn we uit ontbijten geweest en daarna naar sintra, het regende pijpenstelen dus we waren lekker verkleumd. We hebben een bustocht naar cabo da roca gemaakt (meest westelijke punt europa) maar door het weer niets gezien..
op dinsdag vloog ik terug naar huis. Ik ben direct even langs lotte gegaan en daarna naar oma.. Het was enorm fijn weer bij familie te zijn! die avond was er gelijk een condoleance. De volgende dag was de begrafenis. Het was een heel mooie dag en een fijn afscheid van oma.
De dag erna was ik jarig, dat was erg gek.. Ik heb het wel gevierd met ontbijt en eten en nog een drankje gedaan met Laura. Maar ook hebben we op die dag oma's spullen verdeeld..
De dagen erna heb ik veel vriendinnetjes weer gezien en ben ik lekker bij familie geweest :)
op zondag ging ik alweer terug, en maandag gelijk een tentamen. We waren 1.5 uur te laat, omdat de officiele planning afweek van die van de docent. maar in portugal is dat natuurlijk geen probleem! Tentamen bleek open boek te zijn (had hij expres niet verteld) en de docent viel ook nog in slaap dus jody en ik hebben er een teamwerk van gemaakt ;)
die donderdag dan mijn verjaardagsfeest! Heel leuk :) Iedereen verkleed als iets wat begint met een P, ik een pink princess. Het was heel gezellig en ik heb leuke cadeaus gehad! met als topper dat ik met de dutchies (zoals Mel, Maris, Jo en ik hier worden genoemd) naar de musical Soldaat van Oranje ga! Echt lief!
Het feest was heel leuk totdat ik keihard met mijn hoofd tegen een paal viel, voor het eerst had ik een bloedneus, verder 2 sneetjes en een dikke bult. s ochtends zag ik ook nog een enorm grote blauwe plek op mijn been.. de spanjaarden en italianen waren natuurlijk helemaal gestresst en ik moest echt naar het ziekenhuis en weet ik veel wat.. Gelukkig heb ik hier ook nog nederlanders om me heen ;) Jody was echt super! ze heeft me op bed gelegd en een zak bevroren frieten op mijn hoofd gelegd. samen met hannah is ze bij me blijven zitten en heeft me gerust gesteld :) Maar iedereen maakte zich natuurlijk zorgen dus mijn kamer stond vol met hysterische mensen.. die jody er vriendelijk uit heeft gezet ;)
eind van het feest was dus een beetje minder maar voor de rest echt een top avond!
op zondag kwam laura alweer :) Hebben een paar heel leuke en relaxte dagen gehad, naar het park en het strand geweest, door de stad gelopen, gewinkeld, lekker terrasjes, uiteten en uit geweest. Echt heel gezellig met zijn drietjes!! (Laura is een gezamelijk vriendinnetje van mij en jo)
daarna een paar dagen een beetje geleerd voor filosofie (vak die ik heb gevolgd op afstand) Op zaterdag verjaardagsfeest van Oscar met als thema de romeinen. Ook weer erg gezellig :)
Op maandag tentamen cim en op dinsdag mio.
Op donderdag dan filosofie! daar heb ik wel echt hard voor geleerd, en dat heeft gebaat want ik heb een 7.5!
alle portugese vakken ook dik gehaald, dus dat is weer lekker :)
op vrijdag zijn we naar caminha vertrokken voor een lekker relaxt weekje. we waren met 6 meidne, de dutchies en laura en finja. we hebben heel veel films gekeken (want niet heel fantastisch weer) lekker gegeten, we zijn wezen stappen, een dagje naar vigo geweest. Dat hadden wij als nederlanders gepland, maar dus niet heel strak waardoor we te laat waren voor een ferry naar eilanden, nou daar snapten de duitsers niets van dat we dat niet van te voren hadden uitgezocht haha..
Op donderdag zijn we terug gegaan en vanaf toen ongeveer constant gefeest en lekker in het park gelegen. op dinsdag de 12e werd sint antonius gevierd, dat is de beschermheilige van lissabon. een groot feest op straat! en overal werden sardientjes gebakken ;)
woensdag eind van de middag kwamen taco en femke. s avonds speelde nl duitsland, dat hebben we met duitsers gekeken wat natuurlijk voor ons minder fijn was..
fem bleef tot vrijdag eind van de middag, we hebben heel leuke en volle maar toch relaxte dagen gehad1 lekker een dagje naar sintra, en cabo da roca gezien!
het afgelopen weekend weer alleen maar gefeest. zaterdag was mijn laatste feestje, er zijn wat traantjes gelaten maar het was een top avond! we waren naar urban beach, en voor het eerst was buiten ook open dus lekker in het zand gedanst tot de zon op kwam :)Toen we om 7 uur naar huis gingen bedachten we dat we best hannah nog even konden uitzwaaien, zij ging een paar uur later weg.. Dus haar wakker gebelt en nog even goed geknuffeld!
Gister mijn laatste dagje,, iedereen natuurlijk lekker gaar. Voetbal hebben we gekeken op een groot plein tussen honderden portugesen, waar je niet altijd even blij van werd haha.. Na de wedstrijd maar snel weg en lekker ergens een drankje gedaan..
zometeen afscheid nemen van iedereen en dan is het hier voor mij afgelopen..
Echt een super tijd gehad en ik ga het enorm missen!!
maar ik heb wel weer zin om iedereen in nederland te zien, dus dat verzacht de pijn wat ;)
Liefs en tot over 2.5 week!
Maar de laatste weken..
Op maandag tentamen cim en op dinsdag mio.
alle portugese vakken ook dik gehaald, dus dat is weer lekker :)
zometeen afscheid nemen van iedereen en dan is het hier voor mij afgelopen..
Echt een super tijd gehad en ik ga het enorm missen!!
Liefs en tot over 2.5 week!
18 Juni 2012 - 21:54
Rosa:
Klinkt als een mooi eind van het avontuur schatje! Afgezien van het verlies van je oma natuurlijk, al vind ik het wel heel mooi om te zien dat je zo goed bent opgevangen door je lieve vriendinnetjes en familie! Mag je trots op zijn!
Geniet van je vakantie met Taac, pas je goed op mijn buurman? ;)
Kus Roos