Eerste verhaaltje - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Eline Reurik - WaarBenJij.nu Eerste verhaaltje - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Eline Reurik - WaarBenJij.nu

Eerste verhaaltje

Door: elineinlissabon

Blijf op de hoogte en volg Eline

26 Januari 2012 | Portugal, Lissabon

Olaa,
Eerste berichtje vanuit Lissabon! Voelt eigenlijk of ik al heel lang hier ben.. Misschien loopt het verhaal af en toe beetje door elkaar maar ik schrijf gewoon op wat in mijn hoofd opkomt en geen zin om het weer na te lezen enz sorry :p Het huis is heel chill, mijn kamer groter dan die in Amsterdam en de woonkamer is heel groot. We hebben ook een stuk buiten maar op onze verdieping is er wel een plafond maar de bovenste verdieping heeft een terras dus daar gaan we over een maandje nog veel gebruik van maken!
Maar goed, zondag eerst familie uitzwaaien op Schilhol en een paar uurtjes later waren we al in Lissabon. We werden opgehaald door de buddy van Jody die ons naar ons huis bracht. Onze huisgenoten bleken allemaal Italiaans of Spaans te zijn, 6 jongens en 1 meisje. Naast de huisgenoten komen er nog vaak anderen van de verdiepingen boven ons aanwaaien. We hebben nu een regel dat als ze Spaan/Italiaans praten waar wij bij zijn dat ze dan geld moeten betalen,, maar het blijft nog steeds zo dat we de hele tijd moeten zeggen ENGLISH! En dan zijn ze vaak opeens helemaal stil, hele tijd super veel praten maar zodra ze engels moeten praten weten ze opeens niks meer te zeggen ;p Wel een op een hoor, en ze zijn heel open en aardig dus is heel gezellig hier!
Die avond gingen ze ook voor ons koken, risotto en inktvis. We aten natuurlijk lekker laat, om half 11 risotto en om half 12 de inktvis.. Nu zijn we al helemaal gewend aan het ritme maar de eerste avond konden we niet wachten totdat we eindelijk ons eten hadden..
Op maandag wilden we een maand metro kaard aanvragen, maar het vinden van de weg was eerst al lastig en toen bleken de balies in 2 stations dicht.. Daarna bleken we nog andere formulieren nodig te hebben van de universiteit dus na 1.5 uur hadden we nog niks bereikt! Maar vandaag is het eindelijk gelukt en morgen kunnen we hem ophalen! Verder zijn we met Jody’s buddy naar de Universiteit geweest, die overigens net zo lelijk is als de VU.. Over het algemeen zijn de mensen super aardig hier maar de buddy wilde ons het cafe laten zien en we liepen naar binnen, kwam er een vrouwtje ons echt verdrijven! Ze liep ons gewoon helemaal na tot aan de deur ondertussen in het Portugees blerend.. Mijn buddy is trouwens nergens te bekennen beetje vaag. Die avond hebben we weer thuis gegeten en nog beetje gechillt met onze roomies.
Dinsdag dan cultureel gedaan! Zijn naar het kasteel geweest en dat was echt mooi, heel mooi uitzicht over de stad! Ook was er een ding (ja dit wordt een wazige beschrijving maar misschien kent iemand het en dan snappen jullie het wel haha) dat een soort live film maakte van Lissabon. Boven in een toren zat een spiegen met lenzen en dan werd de stad weerspiegelt op een groot soort doek. Je kon ook vogels zien en bewegende boten enz.. Nou ja vaag verhaal maar was heel vet, je had erbij moeten zijn ;)
Daarna heerlijk op het terras gezeten in de ZON! Echt fantastisch gewoon zonder jas en was lekker warm. Verder kerk bezocht die geen dak meer heeft (door die aardbeving) en in het museum wachtte nog een griezelige verrassing maar voor de mensen die nog hierheen komen ga ik het niet verklappen. O ja goede broodjes vinden is nog verdomd lastig. Onze huisgenoten vragen ook elke dag hebben jullie zo wel genoeg eten? Die snappen niet dat we op brood kunnen leven, zij koken ook elke middag gewoon avondeten. ’s Avonds lekker uiteten. Typisch is hier dat ze overal gewoon fel TL licht hebben, wat een vrij ongezellig sfeertje geeft maar goed daar wennen we wel aan. En we gaan niet klagen want voor 22 euro hadden we eten en flesje wijn :) Alleen eten hadden we ook met vier mensen kunnen delen, wat een porties zeg! Daarna op naar eerste avond uit in de Music box (is van ESN, voor erasmusstudenten). Waren opvallend veel jongens en die waren ook vrij opdringerig, dat blond zijn is soms toch niet zo fantastisch. Op straat worden we hier ook constant aangestaard en nagefloten ook door vieze oude mannetjes. Gister werd ik s avonds zelfs aan mijn sjaal terug getrokken nou die jongen had bijna een klap gekregen!
Woensdag heerlijk lang uitslapen! Ik word er steeds beter in want ik hoef hier toch ook helemaal niks! Verder naar parkje geweest, weer uit eten en toen dachten wij filmpje te gaan kijken maar opeens gingen al onze huisgenoten wel uit (o ja dat had ik nog niet gezegd maar wij hebben beetje slechte timing, nieuwe mensen zijn er nog niet en de oude mensen hebben nu allemaal tentamens.. alle Spanjaarden en Italianen blijven trouwens een heel jaar). Nou ja dus wij natuurlijk mee uit!
Was een vreemde avond wat we zijn voornamelijk gewoon op straat geweest, steeds in kleine barretjes shotjes halen en dan weer naar de volgende.. Opvallend is trouwens dat de jongens niet kunnen atten hier, een jongen die doet zelfs shotjes heel sloom terwijl het dan juist smerig wordt maar goed niet boeiend eigenlijk ;) Die jongens zijn echt allemaal super luidruchtig echt hilarisch. Eentje die is echt ALTIJD aan het zingen. Zelfs als hij aan het leren is.. Wij zaten in de woonkamer en opeens horen we keihard hem zingen en klappen terwijl hij alleen op zijn kamer zat. Dus wij even kijken bleek hij met zijn vriendin te skypen (die op de 2e verdieping woont) en ze waren elkaar aan het overhoren. En dat doet hij dus zingend?
O jaa ze zijn nog niet allemaal fantastisch in Engels, vooral 1 meisje uit Italie die kan ongeveer niks zeggen. Toen ze vroeg wat we onderling spraken en wij Dutch zeiden zei ze O ik dacht dat jullie uit Nederland kwamen.. Ze dacht dat Dutch Duits was.. Daarna vertelde ze dat ze 34 was dus wij zo kijken van eeehm klopt dit wel, bedoelde ze 24.
Sorry is een beetje lang geworden..

Liefs

• 26 Januari 2012 - 19:48

Anne-Claire:

Hey liefie, harstikke leuk! Ben nu al benieuwd naar de volgende.. Alles wat jullie vertellen is zooo herkenbaar! Stuurde net al naar Jo, vnvd hebben wij ook hello/goodbye party hehe:) Alleen de zon dan, dat is niet he-le-maal herkenbaar;) Geniet as much as u can! x

• 26 Januari 2012 - 22:01

Roos:

Haha klinkt als een lekker weekje hoor lientje. Misschien toch maar ff langs de kapper om je haartjes bruin te verven? xx

• 26 Januari 2012 - 23:27

Anna:

Jeej toch nog een blog! Het klinkt echt suuper leuk Lien! Alleen die ouwe mannetjes even een schop verkopen ;) Verder: GENIET! XX

• 27 Januari 2012 - 01:06

(Ar)Thur:

Klikt uitermate grappig! Erg fijn om te lezen zo rond dit tijdstip (02.00) Have fun and enjoy!

• 27 Januari 2012 - 23:35

M:

Klinkt tof! Ben benieuwd naar het DING; als we een keer in Lissabon zijn gaan we dit zeker checken :)
    PS eerst meppen, dan haar verven :p